Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen. Van die pluimpjes op een vaasje. Maar hoe heten die dingen en waar kan je ze nou kopen?

Je hebt allerlei varianten. Je hebt van die takjes met kleine pluimpjes, Lagurus. Maar je hebt ook takken met hele grote pluimen, Pampasgras. Beide zijn erg leuk voor je interieur en je ziet ze steeds meer voorbij komen! Maar hoeveel kosten ze eigenlijk en waar kan je ze allemaal kopen?

Bij Xenos kan je een grote bos Lagurus kopen, voor €5,99. De takken zijn 70 cm hoog, dus je kan er makkelijk mee aan het werk gaan. Ik zelf heb een paar takjes in een klein vaasje gedaan, maar ook een hele bos in een groter vaasje. Wat ik zelf die, is de takken als een korenschoof in elkaar steken. Dit zorgt ervoor dat het mooi breed uit gaat staan. Ook heb ik de takjes op verschillende hoogte gemaakt, zodat het een mooi gevuld vaasje is. Als je alles op 1 hoogte zou houden, zou ik zelf persoonlijk het effect een beetje saai vinden.

Je kan ook voor grote pluimen (Pampasgras) gaan. Ik heb deze zelf niet in bezit, maar hier kan je ook mooie vaasjes mee maken. Deze is o.a. verkrijgbaar bij Xenos, €7,99 voor 3 takken van 100 cm.

Pampasgras is ook erg leuk om grote vazen mee op te vullen. Zie bovenste foto ter inspiratie.

Naast de Xenos, kan je deze takken ook bij andere zaken kopen. Denk aan bloemenzaken, tuincentrums of interieurzaken. Ik heb ze zelf bij Xenos gehaald, omdat ik de prijs erg vriendelijk vond. Daarnaast had ik nog meer dingen voor in huis nodig, dus kon ik alles mooi bij één winkel halen.

Wat vinden jullie van de takjes en heb je ze zelf ook al in huis? Waar heb jij ze gekocht?

Dit vind je misschien ook leuk...