Beauty

Rose water facial toner

Normaal gesproken ben ik niet van de goedkopere huidproducten die je onder andere bij een action kan kopen. Maar deze toner wekte toch mijn nieuwsgierigheid. Rose water, of anders gezegd rozenwater. Waar is dat eigenlijk goed? En waar komt het eigenlijk vandaan?

Rozenwater wordt zoals verwacht, gemaakt van rozen. Hierbij gebruiken ze vaak verschillende rozen, omdat iedere roos anders ruikt. Daarom zijn er ook meerdere rozen geschikt om rozenwater te maken.

Er is een mythe die zegt dat Cleopatra haar lichaam en gezicht waste met rozenwater. Dit was één van haar schoonheidsgeheimen. Regelmatig badderde zij zich dus in baden met dit water.

Uiteindelijk verspreidde het rozenwater zich over de hele wereld. Rozenwater werd bijvoorbeeld gebruikt om je handen mee te reinigen. Maar rozenwater werd ook gebruikt als wasmiddel voor servies, zodat deze ook lekker zou gaan ruiken.

Maar wat maakt rozenwater nou zo bijzonder? Rozenblaadjes geven dus hun vitamines en mineralen af aan het water. Hierdoor bevat het rozenwater dus allerlei vitamines en antioxidanten. Dit zorgt er dus voor dat rozenwater ontstekingsremmend kan werken. Dit zou dus goed zijn voor de onzuivere huid. Ook werkt rozenwater stimulerend voor de bloedcirculatie, en hierdoor wordt de huid op een positieve manier beïnvloedt. Dit is dus ook fijn voor de droge huid, de oudere huid en de gevoelige huid. Daarnaast werkt rozenwater ook verstevigend en herstellend.

Maar is de rose water facial toner van de Action dan ook goed? Voor de prijs hoeven wij hem in elk geval niet te laten liggen. Voor maar liefst €1,48 ben je in bezit van deze flacon.

Ik zelf gebruik deze toner nadat ik met een reiniger mijn make-up heb verwijderd. De toner zorgt ervoor dat de laatste restjes overgebleven vuil van je gezicht verwijderd worden. Als je de geur van rozen prettig vindt, dan is dit zeker een fijne toner. Hij ruikt heerlijk naar rozen en dit doet mij verlangen naar een heerlijk rozenbad.

Ingrediënten: Aqua, rosa Damascena flower water, glyceron, propylene glycol, polysorbate 20, sorbate lactate, sodium benzoate, lactic acid, parfum, sodium phytate, sodium hyaluronate, calcium gluconate, linalool, citronellol, geraniol, alcohol, gluconolactone

Zoals je leest bevat deze toner dus wel alcohol en parfum. Nu vind ik dit niet de beste ingrediënten die je op de huid moet aanbrengen, maar gelukkig reageert mijn huid hier goed op. En ik heb ook wel een zwak voor een product wat heerlijk ruikt. Ik vind het een heerlijk gevoel wanneer ik iets rozengeur ruikend op mijn huid aanbreng.

Een kleine sidenote. Bloemen bevatten van nature een kleine percentage ethanol. Dit is dus alcohol. Dus rozenwater zal altijd een kleine percentage alcohol bevatten. Dus wanneer je huid er niet tegen kan, kan je beter geen rozenwater gebruiken. Wellicht is het een idee om het product eerst te testen op een klein stukje huid. Zo kan je kijken hoe jouw huid hierop reageert.

Al met al, een goed product voor een mooie prijs. Het product doet waarvoor hij gemaakt is, het haalt de laatste restjes vuil van je gezicht. Het product ruikt heerlijk en mijn huid reageert er goed op. Ik ben in elk geval enthousiast!

Heb jij deze toner al geprobeerd? En wat vind jij van dit product? Laat het mij gerust weten!