Vandaag wil ik een all time beauty favorite met jullie bespreken. Al jaren ben ik groot fan van Biosilk Silk Therapy en is het product niet meer weg te denken uit mijn haarverzorgingsroutine. Vandaag wil ik met jullie delen waarom ik zo’n fan ben van dit product.

Het is inmiddels denk ik bijna 10 jaar geleden toen ik voor het eerst in aanraking kwam met dit product. Ik weet eigenlijk niets eens meer hoe ik dit product ontdekt heb. Wellicht dat het ooit in een beautybox heeft gezeten? Je weet wel, zo’n abonnement waarbij je elke maand een doos met beautyproducten krijgt. Op die manier heb ik allerlei merken mogen leren kennen. Wellicht dat ik zo in aanraking ben gekomen met dit product.

Maar goed. Wat doet het product en wat maakt het zo fijn? De belangrijkste kenmerken van dit product:

  • Herstelt haar en huid
  • Verbetert de structuur 
  • Zacht, glanzend haar 
  • Beschermt tegen hitte van tools
  • Bescherming tegen UV-stralen 
  • Vrij van SLS en sulfaten
  • Bestaat uit 17 aminozuren 
  • Bevat zijde- proteïne, vitamine E en natuurlijke kruiden

Het is dus een verzorgende serum. Ik gebruik dit product zelf elke ochtend en avond. Ik heb mijn haren regelmatig laten verven bij de kapper, waardoor mijn haar goede verzorging nodig heeft. Mijn haar kan hierdoor snel wat droger aanvoelen en pluizig worden. Wanneer ik deze serum heb aangebracht, voelt mijn haar gelijk weer zacht aan. Ook ziet mijn haar er weer gezond uit.

Je bent maar een kleine hoeveelheid nodig van het product. Een paar druppeltjes in je handen en aanbrengen maar. Hierdoor gaat het flesje lang mee. Ik breng het zelf aan in de punten, en een beetje in de lengtes, van mijn haar. Je kan indien nodig meer aanbrengen. Ik breng het zelf niet op mijn hoofdhuid aan, omdat mijn haar dan vettig kan worden. Je kan het product op nat en droog haar gebruiken. Ik doe dit ook en beide werkt prima voor mijn haar.

De substantie is prettig en makkelijk aan te brengen. Na het aanbrengen voelt mijn haar verzorgd aan en niet vettig. Ook heeft het product een fijne geur. Ik vind de geur lastig te omschrijven. Het is een iets ‘zwaardere’ geur, maar niet op een onprettige manier. Mijn vriend vindt mijn haar altijd lekker ruiken, dus dat is een goed teken 😉 Maar ik kan mij ook best voorstellen dat niet iedereen fan is van deze geur, het is maar net waar je van houdt.

Nu heb ik wel eens goedkopere haar serums gebruikt, maar niets heeft nog mijn liefde voor Biosilk kunnen overwinnen.

Je kan dit product kopen bij allerlei parfumeries. Ik bestel hem zelf altijd bij JohnBeersens: €9,95 voor 67 ml.

Ken jij dit product al? Welke producten vind jij fijn voor jouw haar?